Microneelding

Wat is microneelding


De microneedling behandeling wordt uitgevoerd met een microneedlingpen. Terwijl de pen over de huid gaat, maken talloze dunne micronaaldjes, die speciaal ontworpen zijn om door de opperhuid te dringen, microscopische kleine kanaaltjes in het huidoppervlak. Door op deze manier openingen in de huid te creeeren, kunnen de werkzame stoffen uit huidproducten veel beter in de huid doordringen en efficienter werken. Bovendien stimuleren de minuscule gaatjes het herstelmechanisme van de huid waardoor de productie van collageen en elastine wordt verhoogd.Rimpels en fijne lijntjesLittekens en Acne littekensAcne (Met uitzondering van actieve acne)Grove poriënPigmentatie verstoringenStriaeGrauwe rokershuidAlgehele verbetering huidstructuurVoorbereiding op de micro-needling behandeling

Wij adviseren om de huid voorafgaand aan de behandeling minimaal vier weken niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruiner.

Tevens mag u geen intensieve behandelingen (zoals harsen) in het gezicht laten uitvoeren in de laatste twee weken voor de behandeling.

Als u overgevoelig bent voor een koortslip raden wij aan om zoviraks te smeren 4a5 dagen van te voren. 


Na de micro-needling behandeling


Na de behandeling zal de huid er rozerood en mogelijk licht gezwollen uit zien. Ook kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. De huid kan gedurende twee tot drie dagen na de behandeling wat roder zijn dan normaal. Door de versnelde celdeling kan uw huid gedurende enkele dagen licht gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten. Pigmentvlekjes en onzuiverheden kunnen na de micro-needling behandeling een aantal dagen beter zichtbaar zijn, doordat overtollig pigment en talg met het celdelingsproces mee opschuift naar de oppervlakte. Bij twijfels over de huidreactie, langer aanhoudende roodheid en zwelling of irritatie verzoek ik u contact op te nemen met de salon.


Adviezen na de micro-needling behandeling


Vermijd contact met de huid. Probeer niet met de handen aan de huid te komen in verband met de overdracht van bacteriën. Vermijd ook het trekken of pulken aan losse velletjes indien de huid gaat vervellen.

Na een behandeling is de huid goed in staat actieve ingrediënten op te nemen, waardoor u het resultaat kunt verbeteren. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de voor u geadviseerde producten.

Vermijd de eerste 24-48 uur: sporten, fysieke inspanning, sauna, zwemmen, een bad nemen (douchen mag na 6 uur, geen zeepwater in gezicht laten stromen)

Gebruik geen huidverzorgingsproducten of make-up gedurende 24 uur vanwege het risico op een allergische reactie. Gedurende 1 week geen producten met zuren, vitamine A of vitamine C gebruiken.

Langdurige blootstelling aan de zon en/of zonnebank moet gedurende de behandelperiode vermeden worden. Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met SPF 50. Bij overmatige blootstelling aan UV-straling dit elke twee tot drie uur herhalen.

Vermijd intensieve of irriterende behandelingen zoals harsen, laser of IPL en onderga gedurende de behandelperiode geen andere huidbehandelingen.

Drink voldoende water na de behandeling.

Te verwachten resultaat

Na drie tot vier weken ziet u egalisering in de huidteint, waardoor uw huid een frisser en gezonder aanzien krijgt. Collageenopbouw en verbetering van de huidstructuur is na zes tot acht weken zichtbaar. De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich `onder’ het zichtbare huidoppervlak afspeelt en nog maandenlang door kan werken. Door herstructurering en opbouw van collagene vezels zal de huid geleidelijk ook versterken in de diepte, waardoor u het huidverouderingsproces vertraagt.

 

Aantal benodigde micro-needling behandelingenMicro-needling kan ingezet worden voor de behandeling van:Bij micro-needling geldt: hoe meer behandelingen, hoe meer resultaat. Afhankelijk van de indicatie, ernst van de klacht en uw huidconditie zijn er gemiddeld vier tot zes behandelingen nodig om zichtbare huidverbetering te ervaren. Er is geen maximum aan het aantal behandelingen. U kunt uiteindelijk zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt ondergaan. Optimaal resultaat bereikt u bij behandeling in kuurvorm. De periode tussen de behandelingen is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie. Ik zal dit vooraf met u bespreken tijdens de intake. Er zal minimaal 2 tot maximaal 6 weken tussen de behandelingen zitten.Prijzen:


1 Behandeling Gelaat € 110,-

1 Behandeling Gelaat+Hals €120

1 Behandeling Gelaat+Hals+decollete €130,-